DOLAR 32,4099 -0.27%
EURO 34,8123 -0.13%
ALTIN 2.419,14-0,13
BITCOIN 1876158-4,20%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Van’da Seçim Kararı Tartışması

Van’da Seçim Kararı Tartışması

ABONE OL
Nisan 3, 2024 21:06
Van’da Seçim Kararı Tartışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu Kararına İtiraz Etti

DEM Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan’ın “seçilme yeterliliği olmadığı” gerekçesiyle “seçilmemiş sayılmasına” ve AKP’li adaya mazbatanın teslim edilmesine yönelik Van İl Seçim Kurulu kararı, DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu’nu harekete geçirdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Sert Açıklamalar

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları Oruç, DEM Parti milletvekilleriyle birlikte Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan kalabalığa seslendi. Bakırhan, halkın iradesine hiç kimsenin engel olamayacağını vurgulayarak, seçim sonuçlarını kabul etmediklerini ve itiraz edeceklerini belirtti.

YSK’ye İtiraz ve Demokratik Mücadele Sözü

Parti yetkililerinin Yüksek Seçim Kurulu’na geniş kapsamlı bir itirazda bulunduğunu belirten Oruç, Abdullah Zeydan’a mazbatanın verilene dek mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, CHP milletvekilleri ve diğer parti temsilcilerinin de bulunduğu heyette yer aldı.

Polis Müdahalesi ve Göstericilerin Dağıtılması

Açıklamanın ardından bazı kişilerin terör örgütü lehine sloganlar atarak yürümeye çalıştığı belirtildi. Polis ekipleri, uyarılara rağmen devam eden göstericilere müdahalede bulunarak tazyikli su ve biber gazı kullandı. Kentteki izinsiz gösteriler ara sokaklarda devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.