Mantarlar, selenyum, riboflavin ve niasin içerir. Bu besinler bağışıklık sistemi için önemlidir. Makarna sosuna, çırpılmış yumurtaya veya omlete mantar ekleyerek tüketebilirsiniz.
Tatlı patates ve diğer turuncu yiyecekler beta-karoten içerir. Bu yiyecekler cildi güçlendirir ve A vitamini sağlar. Patates kızartmasının sağlıklı versiyonunu zeytinyağı, tuz ve karabiberle pişirerek tüketebilirsiniz.
Badem, bağışıklık sistemini destekleyen E vitamini içerir. Günlük alım miktarının %50’sini bir avuç badem tüketerek karşılayabilirsiniz.
Yoğurt, probiyotikler içerir. Bağırsak sağlığını koruyarak bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir.
Ispanak ve lahana, lif, antioksidanlar ve folat bakımından zengindir. Salatalara ekleyerek veya smoothielerde kullanarak tüketebilirsiniz.
Yeşil ve siyah çay, antioksidanlar içerir. Günde birkaç bardak içerek bağışıklık sistemini destekleyebilirsiniz.
Lahana, glutamin kaynağıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Çorbalarınızda veya salatalarınızda kullanabilirsiniz.
Sarımsak, antibakteriyel özelliklere sahip allisin içerir. Yemeklerinizde kullanarak bağışıklık sistemini destekleyebilirsiniz.
Arpa ve yulaf, beta-glukan içerir. Bu lif, bağışıklık sistemini uyarır. Çorbalarınıza ve kahvaltılarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz.
Balıklar, omega-3 yağları ve selenyum içerir. Somon salatası yaparak veya sandviçte kullanarak balık tüketebilirsiniz.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.