DOLAR 32,4676 0.08%
EURO 34,9705 0.38%
ALTIN 2.439,870,07
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zincirlikuyu Mezarlığı’nda Sadri Alışık’ı Anma Töreni
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Zincirlikuyu Mezarlığı’nda Sadri Alışık’ı Anma Töreni

Zincirlikuyu Mezarlığı’nda Sadri Alışık’ı Anma Töreni

ABONE OL
Nisan 5, 2024 23:04
Zincirlikuyu Mezarlığı’nda Sadri Alışık’ı Anma Töreni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sadri Alışık’ın Anma Törenine Katılım

‘Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki törene, sanatçının oğlu, oyuncu Kerem Alışık ile torunu Sadri Alışık’ın yanı sıra dostları ve sevenleri katıldı. Kur’an-ı Kerim’in okunup duaların edildiği törenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Kerem Alışık, yıllar geçmesine rağmen babasına duyduğu sevgi ve hasretin bitmediğini dile getirdi.

Sadri Alışık Hakkında Açıklamalar

Sanatçı Sadri Alışık’ın derinliği yüksek ve çarpıcı bir sanatçı olduğunu vurgulayan Kerem Alışık, “Bugün babamın doğum günü. Hem ramazan ayındayız hem de Kadir Gecesi’ni idrak ediyoruz. Böyle bir vakitte bu anmayı yapıyor olmamız çok güzel. Sadri Alışık, gözleri Türkçe konuşan bir adamdı.” ifadelerini kullandı.

Sadri Alışık Kimdir?

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sadri Alışık, 5 Nisan 1925’te İstanbul’da doğdu. Alışık, fakir ama gururlu, neşeli ve zeki, mülayim aynı zamanda kararlı karakterlere hayat verirken, filmlerde kullandığı replikler seyircinin diline pelesenk oldu. Sanatçı, “Afacan Küçük Serseri”deki rolüyle 1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. 1994 yılında Yavuz Özkan’ın yönettiği “Yengeç Sepeti” filmindeki rolüyle de “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü kazandı. 18 Mart 1995’te hayata gözlerini yumdu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.