DOLAR 34,2195 0.08%
EURO 37,3647 0.3%
ALTIN 2.929,310,10
BITCOIN 22853380,86%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Züleyha Akgül: Terzilikten Depremzedelere Umut Köprüsü
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Züleyha Akgül: Terzilikten Depremzedelere Umut Köprüsü

Züleyha Akgül: Terzilikten Depremzedelere Umut Köprüsü

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 23:06
Züleyha Akgül: Terzilikten Depremzedelere Umut Köprüsü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Züleyha Akgül’ün Terzilik Kariyeri

Züleyha Akgül, terzilik mesleğine uzun yıllar emek verdikten sonra tasarım ve modellik eğitimleri alarak kendini geliştirdi. Nişantaşı’nda çalıştıktan sonra hayalini kurduğu butiği Kadıköy’de açarak eskiyle yeniyi bir araya getirerek kendine özgü bir stil oluşturdu. Akgül, diktiği kıyafetlerle semt sakinlerinin dikkatini çekti ve terzilik mesleğini sürdürürken kadınlara dikiş eğitimi vermeye başladı.

Depremzede Kadınlara Destek

Züleyha Akgül, 2023 yılında Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgedeki kadınlara destek olmak amacıyla Hatay’a gitti. Burada, çadırda kurduğu atölyede depremzede kadınlara dikiş eğitimi vererek hem meslek sahibi olmalarını hem de aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağladı. Akgül, “Depremzedelere nasıl dokunurum” diyerek yola çıktığını ve bu düşünceyle harekete geçtiğini belirtti.

Depremzedeler İçin Umudu İnşa Etmek

Züleyha Akgül, kadınlara dikiş eğitimi vererek onların hayatlarına dokunmayı ve umut olmayı hedefliyor. Projeye destek olan hayırseverlerin yardımıyla Hatay’a malzemeler götürüp terzilik kursları düzenleyen Akgül, depremzede kadınların meslek edinmelerini ve kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlıyor. Bugüne kadar yaklaşık 50 kadına dikiş eğitimi veren Akgül, kadınların ürettiklerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlıyor.

Gelecek İçin Umudu Yeşerten Projeler

Züleyha Akgül, Hatay’daki projenin daha fazla kadına ulaşmasını ve diğer deprem bölgelerine yayılarak kadınlara umut olmayı hedefliyor. Kendi ayakları üzerinde durabilen kadınların sayısını artırmayı amaçlayan Akgül, “Bir kadına dokunmak, onun çocuğuna ailesine dokunmak demek. Anne mutlu olunca çocuk da ailede mutlu oluyor” diyerek projenin önemine vurgu yapıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.