ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, üniversitenin son 3 yılda Quacquarelli Symonds (QS) ve THE sıralamalarında elde ettiği başarılı sonuçların ulusal ve uluslararası alanda etkisini gördüklerini belirtti. Özellikle başarı sıralamasında ilk binde yer alan öğrencilerin tercihlerinde artış olduğunu vurguladı.
Rektör Kök, ODTÜ’deki Ar-Ge kültürünün ivme kazandığını ve araştırma parkının öneminin altını çizdi. Öğrencilere tercih yaparken kendilerini mutlu edecekleri bölümleri ve üniversiteleri seçmeleri gerektiğini tavsiye etti.
ODTÜ’nün havacılık ve uzay mühendisliği alanında disiplinlerarası bir eğitim verdiğini belirten Kök, öğrencilerin savunma sanayi şirketlerinde staj ve iş imkanları bulduğunu ifade etti. Üniversite, Teknokent’te çalışan 13 bin personelin 10 bin 800’ünü Ar-Ge personeli olarak istihdam ediyor.
Rektör Kök, ODTÜ’nün yapay zeka alanında da öncü rol üstlendiğini ve ulusal yapay zeka stratejisi eylem planına katkı sağladıklarını dile getirdi. Üniversite, yapay zeka konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yaparak Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik kapasitesini artırmayı hedefliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.