ÖSYM, İstanbul Valiliği kararıyla hafta sonu yapılacak sınavları erteledi. e-YDS ve Bitki Koruma Ürünleri Sınavı İstanbul’da yapılamayacak.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda hafta sonu İstanbul’da yapılması planlanan tüm sınavları ertelediğini duyurdu. Bu erteleme, özellikle 17-18 Ekim tarihlerinde İstanbul’da yapılması planlanan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2026/11 Farsça/İngilizce) ve Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Yazılı Sınavı’nı kapsıyor.
ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, İstanbul dışındaki tüm sınav merkezlerinde planlanan sınavlar herhangi bir aksama yaşanmadan gerçekleştirilecek. Bu durum, İstanbul’daki adaylar için geçerli olmayacak.
İstanbul’da sınava girecek olan adayların herhangi bir hak kaybı yaşamaması için gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı belirtildi. ÖSYM, erteleme kararına ilişkin detayları ve yeni sınav tarihlerini ilerleyen zamanlarda duyuracak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]