DOLAR 34,2268 0.11%
EURO 37,3352 0.24%
ALTIN 2.928,840,08
BITCOIN 22861900,75%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

SpaceX’nin Polaris Dawn Görevi Detayları Ortaya Çıktı

SpaceX’nin Polaris Dawn Görevi Detayları Ortaya Çıktı

ABONE OL
Eylül 1, 2024 06:09
SpaceX’nin Polaris Dawn Görevi Detayları Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SpaceX, Polaris Dawn Görevi İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

Elon Musk’un sahibi olduğu SpaceX, ABD’li milyarder iş adamı Jared Isaacman liderliğinde gerçekleştirilecek Polaris Dawn görevi için detayları paylaştı.

Fırlatma Tarihi 24 Saat Erteledi

NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılması planlanan Falcon 9 roketinde **helyum sızıntısı** tespit edilmesi, fırlatmanın en az 24 saat ertelendiğini duyurdu. İnsanlı uzay uçuşunun 28 Ağustos’ta gerçekleşmesi planlanıyor.

İlk Uzay Yürüyüşü Hedefleniyor

Polaris Dawn misyonunda ekip, insanlık tarihindeki ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştirmeyi hedefliyor. Mürettebat, “Crew Dragon” kapsülü içerisinde radyasyon kuşağını aşarak en yüksek Dünya yörüngesine ulaşacak. pumabet giriş

Starlink’in Lazer Tabanlı İletişimi Test Edilecek

Görev sırasında, Elon Musk’ın sahibi olduğu uydu internet sistemi **Starlink**’in lazer tabanlı iletişimi de test edilecek. Polaris Dawn, bu teknolojinin ilk kez denendiği yer olacak.

Gelecek Dönemdeki Misyonlar

SpaceX’in Polaris programı kapsamında Polaris Dawn dışında gelecek dönemde 2 misyon daha gerçekleştirilmesi planlanıyor. Şirket, uzay keşfinde yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.