DOLAR 34,2268 0.11%
EURO 37,3352 0.24%
ALTIN 2.928,840,08
BITCOIN 22861900,75%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Yolculuğu Ekibinden Astronomi Gençlik Derneği’nde Panel
  • Haber Ab
  • Teknoloji
  • Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Yolculuğu Ekibinden Astronomi Gençlik Derneği’nde Panel

Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Yolculuğu Ekibinden Astronomi Gençlik Derneği’nde Panel

ABONE OL
Eylül 1, 2024 03:34
Türkiye’nin İlk İnsanlı Uzay Yolculuğu Ekibinden Astronomi Gençlik Derneği’nde Panel
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Axiom Mission 3 (Ax-3) Ekibi Stockholm’de Gençlerle Buluştu

Türkiye’nin ilk insanlı uzay yolculuğunu gerçekleştiren Ax-3 ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden astronotlardan oluşuyor. Bu ekibin üyeleri Alper Gezeravcı, Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt, İsveç’in başkenti Stockholm’de Astronomi Gençlik Derneği tarafından düzenlenen panele katıldı.

Gezeravcı’ya İsveç’ten Altın Madalya

Panele katılan astronotlardan Alper Gezeravcı, gençlerin sorularını cevapladı. İsveç Astronomi Gençlik Derneği, Gezeravcı’ya uzaydaki başarılı çalışmaları sebebiyle altın madalya takdim etti. Gezeravcı, “Ax-3 görevi, ülkelerimiz adına yaptığımız bu programın İsveç gençliği benimbahis giriş için de önemli olduğunu vurguladı. Bu nedenle bizleri madalya ile onurlandırdılar” dedi.

Gezeravcı’dan Açıklamalar

Gezeravcı, İsveç programlarına birkaç gün daha katılacağını belirtirken, “Ülkemizin ilk uzay misyonunu tamamladıktan sonra yoğun şekilde çalıştık. Görevimizin hikayesini gelecek nesillere ilham vermek için anlatmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Ax-3 ekibi, İsveç ziyaretlerinin ardından Türkiye’de gerçekleştirdikleri buluşmanın ikincisini gerçekleştirmek üzere ilerliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.