DOLAR 34,2991 0.16%
EURO 37,3738 0.24%
ALTIN 2.929,040,10
BITCOIN 22752220,64%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kahvenin Bağırsak Sağlığına Faydaları

Kahvenin Bağırsak Sağlığına Faydaları

ABONE OL
Haziran 28, 2024 17:26
Kahvenin Bağırsak Sağlığına Faydaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahvenin Bağırsak Sağlığı Üzerindeki Olumlu Etkileri

Kahvenin içindeki bileşiklerin bağırsak sağlığını güçlendirdiği, Tip 2 diyabet riskini düşürdüğü ve kilo vermeye yardımcı olduğu biliniyor.

Kahve ve Dost Mikroplar

Sabah içilen bir fincan kahvenin sadece uyandırmakla kalmadığı, aynı zamanda bağırsaktaki milyarlarca dost mikroba da güç verdiği belirtiliyor. Pek çok araştırma grubunun çalışmalarına göre, kahve bağırsak bakterilerini olumlu yönde etkileyerek sağlığı iyileştirmeye ve uzun ömre katkı sağlamaya yardımcı olabilir.

Kahvedeki Polifenollerin Rolü

Kahvedeki polifenoller, iltihap önleyici ve antioksidan özelliklere sahiptir. Kahvedeki klorojenik asit adlı polifenollerin, Tip 2 diyabet ve karaciğer hastalığı riskini azalttığı ve bağırsak sağlığına olumlu etkiler sağladığı gözlemlenmiştir.

Kafeinin Bağırsakta Yararlı Bakteri Sayısını Artırması

Kahvedeki kafein, bağırsaktaki faydalı bakteri sayısını artırabilir. Nutrients dergisinde yayınlanan çalışma, düzenli kahve tüketenlerde bağırsak mikrobiyomunun zenginliğinin daha yüksek olduğunu ortaya koymuştur.

Kahve Tüketiminin Önerileri

Uzmanlar, günde 2-3 fincan kahvenin ideal olduğunu belirtiyor. Ancak, 5 fincanın üst sınır olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, sade kahvenin latte veya sütlü kahveden daha faydalı olduğu konusunda uzmanlar hemfikir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.