DOLAR 34,2991 0.16%
EURO 37,3738 0.24%
ALTIN 2.929,040,10
BITCOIN 22752220,64%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Obezite ile Mücadele: Evcil Hayvanlar ve Obezite İlaçları
  • Haber Ab
  • Sağlık
  • Obezite ile Mücadele: Evcil Hayvanlar ve Obezite İlaçları

Obezite ile Mücadele: Evcil Hayvanlar ve Obezite İlaçları

ABONE OL
Temmuz 3, 2024 17:24
Obezite ile Mücadele: Evcil Hayvanlar ve Obezite İlaçları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlıklı Beslenme ve Obezite

Dünya Sağlık Örgütü’nün uzun yıllardır dikkat çektiği obezite, küresel bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Uzun ömürlü bir yaşam ve sağlıklı yaşam algısının toplumsal kazanımlara yansımasıyla bu sorun çözüme kavuşturulabilir mi?

Kedilerde ve Köpeklerde Obezite

Evcil hayvanlar da obezitenin etkilerinden nasibini alıyor. Beslenme alışkanlıkları ve egzersiz düzenleri insanlarınkinden farklı olmadığı için kedi ve köpeklerde de obezite giderek artıyor.

Obezite İlaçları ve Evcil Hayvanlar

Daily Mail’in Sağlık Editörü John Ely’nin aktardığı habere göre, evcil hayvanlarda obeziteyle mücadelede kilo verme iğneleri umut vaat ediyor. Ozempic gibi ilaçlar, evcil hayvanlarda da obeziteyi azaltmada etkili olabilir.

Evcil Hayvanlarda Egzersiz Önemi

Uzmanlar, evcil hayvanların da düzenli egzersiz yapmalarının önemine vurgu yapıyor. Köpekler için günlük en az 30 dakika egzersiz önerilirken, kedilerin de tırmanma ve oyun gibi aktivitelerle hareket etmeleri teşvik ediliyor.

Obezite ve Sağlık Riskleri

Evcil hayvanlardaki obezitenin, kanser, yüksek tansiyon, kalp krizi gibi ciddi sağlık risklerini artırdığı biliniyor. Obezite krizinin hem insanlara hem de evcil hayvanlara büyük maliyetler getirdiği belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.