DOLAR 32,2648 -0.06%
EURO 35,1059 -0.01%
ALTIN 2.465,860,00
BITCOIN 2108075-0,88%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şermin Yaşar’ın Kurduğu Anne Müzesi Ziyarete Açıldı
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Şermin Yaşar’ın Kurduğu Anne Müzesi Ziyarete Açıldı

Şermin Yaşar’ın Kurduğu Anne Müzesi Ziyarete Açıldı

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 23:08
Şermin Yaşar’ın Kurduğu Anne Müzesi Ziyarete Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Müzede Ünlü Sanatçılara Ait Anne ve Çocuk Temalı Eserler Sergileniyor

Şermin Yaşar’ın kurucusu olduğu müze, anne ve çocuk temalı tablolar, heykeller ve koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçilerini “anne evi sıcaklığıyla karşılayan” müzede, pek çok ünlü sanatçının eserleri sergileniyor.

Annelik Temasına Odaklanan Geniş Bir Sanat Koleksiyonu

Ünlü sanatçıların tablolarının yanı sıra, heykel ve seramik sanatı eserlerinin de yer aldığı müzede annelik teması işleniyor. Ziyaretçiler, annelerin kullandığı eşyaları, objeleri ve analık madalyalarını da görebilirler.

Anadolu Annelerine Bir Selam

Yazar Şermin Yaşar, müzeyi “Anadolu annelerinin sırtını sıvazlamak” amacıyla kurduğunu belirtiyor. Annelik hikayelerini, tarihini ve sanat eserlerini bir araya getirerek Anadolu kadınlarına ve bugünkü annelere bir selam göndermeyi amaçlıyor.

Anne ve Çocuk Bağını Yeniden Hatırlatma Fırsatı

Ziyaretçilerin eserlere bakarak kendi annelerine dair anıları canlandırdığını belirten Yaşar, müzeyi gezen annelerin ve çocukların aralarındaki bağı hatırlamasının önemli olduğunu vurguluyor. Müzenin, ziyaretçilere annelik ve çocukluk duygularını yeniden yaşatma amacı güttüğünü ifade ediyor.

Öksüzlük Kavramına Dikkat Çekmek

Yaşar, müzenin bir diğer amacının öksüzlük kavramına dikkat çekmek olduğunu belirtiyor. Günümüzde annelerin ve çocukların yanında olmayan çocuklara da değinerek toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurguluyor.

Müze, Altındağ Hacettepe Mahallesi Salaş Sokak’ta ziyaret edilebilir. Pazartesi günleri hariç her gün 10.00-17.00 saatleri arasında açıktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.