DOLAR 34,2824 0.13%
EURO 37,2976 0.13%
ALTIN 2.929,810,13
BITCOIN 22704980,61%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüksek Seviyede Horlamayı Azaltan Yeni Gece Hapı

Yüksek Seviyede Horlamayı Azaltan Yeni Gece Hapı

ABONE OL
Haziran 26, 2024 17:31
Yüksek Seviyede Horlamayı Azaltan Yeni Gece Hapı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Horlama Sorununa Potansiyel Çözüm: Yeni Gece Hapı

Yüksek seviyede horlama sorununa çözüm olabilecek yeni bir gece hapı geliştirildi. Bu hapın denemelerinde birçok gönüllüde, nefes darlığı ve uyku bozukluğu gibi belirtilerin neredeyse yarı yarıya azaldığı görüldü.

Çalışma Prensibi ve Etkileri

Yeni gece hapının, potansiyel olarak yüksek derecede horlayanlar için ilk ilaç tedavisi olduğu düşünülüyor. Hap, hava yollarındaki kasları güçlendirerek dokunun çökmesini ve hava akışını engellemesini önleyerek çalışıyor. Bu sayede uyku sırasında boğaz kasları gevşediğinde çevredeki dokuların hava yollarını daraltması veya tıkaması engelleniyor.

Uyku Apnesi ve Etkileri

Uyku sırasında boğaz kaslarının gevşemesi sonucu hava yollarının daralması veya tıkanmasıyla ortaya çıkan uyku apnesi, oksijen eksikliğine ve tekrarlanan nefes kesilmelerine neden olur. Bu durumda semptomlar arasında yüksek sesle horlama, gürültülü ve zor nefes alma, gündüz yorgunluğu ve kesintilere dair farkındalık eksikliği bulunur.

ABD’de Yapılan Çalışmanın Sonuçları

ABD’de yapılan bir çalışmada, uyku apnesi olan 211 kişiye dört hafta boyunca horlamaya karşı yeni gece hapı ve plasebo verildi. Yapılan polisomnografi sonuçlarına göre, yeni hapı kullananların yüzde 44’ünde genel semptom skorunun yarıdan fazla düştüğü belirlendi. Ayrıca, uyku bölünmeleri ve gündüz yorgunluğu da azaldı. En yaygın yan etki ise ağız kuruluğu olarak kaydedildi.

Sheffield Üniversitesi’nden uyku apnesi uzmanı Profesör Jaydip Ray, bulguların umut verici olduğunu belirterek, “Bir hap bu durumla mücadelemizde devrim yaratabilir ancak daha büyük denemelerin sonuçlarını görmemiz gerekiyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.