DOLAR 32,3845 -0.36%
EURO 34,8085 -0.08%
ALTIN 2.395,76-1,10
BITCOIN 19087632,65%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kolon Kanserinin Bilinmesi Gereken 5 Önemli Semptomu

Kolon Kanserinin Bilinmesi Gereken 5 Önemli Semptomu

ABONE OL
Nisan 19, 2024 17:09
Kolon Kanserinin Bilinmesi Gereken 5 Önemli Semptomu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Demir Eksikliği Anemisi

Demir eksikliği anemisi, kolon kanserinin belirtilerinden biri olabilir. Bu durum genellikle kolon kanserinin kanamaya sebep olmasıyla ortaya çıkar. Belirtiler arasında yorgunluk, enerji eksikliği, nefes darlığı ve baş ağrıları yer alır.

Bağırsak Hareketlerindeki Değişiklikler

Bağırsak alışkanlıklarında değişiklikler, kolorektal kanserin potansiyel bir belirtisi olabilir. Kolorektal kanser hastalarında tuvalete sık gitme, kalem inceliğinde dışkılama ve dışkıda kan gibi değişiklikler sık görülür.

İstenmeyen Kilo Kaybı

Kasıtsız kilo kaybı, kolon kanseri gibi kanserlerin bir belirtisi olabilir. İnsanlar istemsizce kilo kaybı yaşıyorsa, doktora başvurarak nedenini öğrenmelidirler.

Karın Ağrısı

Geçmeyen karın ağrısı, ağrılar veya kramplar da kolon kanseri belirtisi olabilir. Kronik karın ağrısı durumunda doktora danışmak önemlidir.

Tükenmişlik

Sürekli yorgun hissetmek, dikkat edilmesi gereken bir diğer belirtidir. Vücutta sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin bulunmaması tükenmişlik hissine sebep olabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.