DOLAR 32,2713 -0.05%
EURO 35,1306 0.06%
ALTIN 2.466,490,03
BITCOIN 2106005-1,10%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Macron, Ukrayna’daki Durum Hakkında The Economist Dergisine Konuştu
  • Haber Ab
  • Dünya
  • Macron, Ukrayna’daki Durum Hakkında The Economist Dergisine Konuştu

Macron, Ukrayna’daki Durum Hakkında The Economist Dergisine Konuştu

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 18:15
Macron, Ukrayna’daki Durum Hakkında The Economist Dergisine Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa’nın Ukrayna’ya Asker Gönderme İhtimali

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, The Economist dergisine yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’daki durumu tırmandırması halinde Fransa’nın Ukrayna’ya asker gönderme ihtimalini göz ardı etmediğini belirtti. Macron, Rusya’nın Ukrayna cephe hattını geçmesi ve Kiev’in asker destek talep etmesi durumunda bu ihtimalin “meşru” bir şekilde gündeme gelebileceğini vurguladı.

Avrupalı Liderlerin Durumu Değerlendirmesi

Macron, Rusya’nın eylemlerini tırmandırması halinde tüm Avrupalı liderlerin Ukrayna’ya asker göndermeyi düşünmek zorunda kalacağını belirtirken, “Benim göz ardı ettiğim bir şey yok çünkü hiçbir şeyi göz ardı etmeyen biriyle karşı karşıyayız” şeklinde konuştu. Ayrıca, Rusya’nın söz konusu durumu daha ileriye taşıması halinde Moldova, Romanya, Polonya, Litvanya ve diğer komşu ülkelerin güvenliği konusundaki endişelerini dile getirdi.

Macron’un Net Stratejisi ve Hedefi

Fransa Cumhurbaşkanı, Rusya’nın Ukrayna’da kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Rusya’nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Macron, Rusya’yı “bölgesel istikrarı bozan bir güç” ve “Avrupalıların güvenliği için bir tehdit” olarak tanımlayarak, “Eğer Rusya Ukrayna’da kazanırsa, Avrupa’da güvenlik kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

Macron, daha önce yaptığı açıklamada, “Rusya’nın yenilgiye uğratılmasının Avrupa’da güvenlik ve istikrar için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz” demişti. Polonya’nın desteğiyle birlikte, Almanya ve İtalya da dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, Ukrayna’ya asker gönderme ihtimalinin şu anda söz konusu olmadığını bildirmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.