DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan’dan SGK’ya Kritik Uyarılar
  • Haber Ab
  • Sağlık
  • TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan’dan SGK’ya Kritik Uyarılar

TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan’dan SGK’ya Kritik Uyarılar

ABONE OL
Mart 14, 2024 17:08
TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan’dan SGK’ya Kritik Uyarılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eczacılar ve Hastalar Arasında Sorun Yaşanıyor

TEİS Başkanı Ecz. Nurten Saydan, üç grup ilacın SGK tarafından karşılanmaması nedeniyle eczacılar ve hastalar arasında sorun yaşandığını belirtti. Saydan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Rifaksimin Etken Maddeli İlaç Sorunu

Rifaksimin isimli ilacın ödenmemesinin sebebi, KÜB bilgisindeki endikasyon farklılığından kaynaklanıyor. Bu durum, eczanelerden verilen ilaçların ödenmemesi ve üyelerin mağduriyet yaşamasına yol açıyor. Rifaksimin, seyahat ishali, irritabl bağırsak sendromu ve hepatik ensefalopati gibi durumları tedavi etmek amacıyla kullanılan bir antibiyotiktir.

Büyüme Hormonu İlaçları ve Mama Kullanımı

Çocuklarda boy kısalığının büyüme hormonu eksikliğine bağlı olduğu durumlarda kullanılan ilaçlarla beslenme solüsyonu kullanımı kabul edilmiyor. SGK, büyüme hormonu ilaçlarını mama kullanımı nedeniyle ödemeyerek mağduriyet yaratıyor. Oysa, bir çocuğun geçmişte mama kullanmış olması, büyüme hormonu tedavisine engel teşkil etmemeli.

Katılım Payı Uygulaması

SGK’nın aynı hastalık için farklı kodlar vererek bir gruba katılım paysız öderken diğer gruba katılım payı kesmesi, hasta mağduriyetine neden oluyor. Bu durum, hastaların ve eczacıların karşı karşıya kaldığı sorunları arttırıyor. TEİS olarak, ilaç ödemelerinde gerçek sorunların dikkate alınmasını ve eczacıların mağdur edilmemesini talep ediyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.