DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İyi Yaşlanma Paneli Türkiye Alzheimer Derneği Marmara Şubesi’nde Gerçekleştirildi
  • Haber Ab
  • Magazin
  • İyi Yaşlanma Paneli Türkiye Alzheimer Derneği Marmara Şubesi’nde Gerçekleştirildi

İyi Yaşlanma Paneli Türkiye Alzheimer Derneği Marmara Şubesi’nde Gerçekleştirildi

ABONE OL
Mart 28, 2024 23:02
İyi Yaşlanma Paneli Türkiye Alzheimer Derneği Marmara Şubesi’nde Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Panelde Mutlu Yaşlanma ve Sağlıklı Yaş Alma Konuları Ele Alındı

Türkiye Alzheimer Derneği Marmara Şubesi, Şişli Belediyesi ve Fransız Lape Hastanesi iş birliğiyle, Canped’in desteklediği ‘İyi Yaşlanma Paneli’ düzenlendi. Panelde, halka açık olarak gerçekleştirilen etkinlikte; mutlu yaşlanma, yaş alırken beyin ve ruh sağlığının korunması, sağlıklı yaş almak için egzersiz önerileri ve yaş alırken idrar sorunlarıyla başa çıkma teknikleri ele alındı.

Yaşlılara Saygı Haftası Kapsamında Önemli Açılış Konuşmaları Yapıldı

Panel, Türkiye Alzheimer Derneği Marmara Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Demirtaş Tatlıdede, Türkiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, Türkiye Alzheimer Derneği Genel Müdürü Füsun Kocaman, Fransız Lape Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Ferda Korkmaz Özkanoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Panelde İdrar Sorunları ve Egzersizler Üzerine Uzmanlar Bilgi Verdi

Panelin ‘Yaş Alırken Az Konuşulanlar’ konulu bölümünde Türkiye Alzheimer Derneği Sorumlu Hemşiresi Ümmügül Geyik idrar kaçırma sorunları ve günlük yaşam önerileri hakkında bilgi verirken; Uzm. Fzt. Ece Zeynep Saatçi de sağlıklı yaşlanma sürecinde mesane problemlerine yönelik egzersiz önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Yaşlılıkta Mutluluk ve Beyin Sağlığı Konuları Ele Alındı

Panelin bir diğer bölümünde Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu mutlu yaşlanma, Prof. Dr. Öget Öktem Tanör yaşlılıkta beyin sağlığı ve Prof. Dr. Yıldız Değirmenci yaş ilerlerken beyni koruma konularını sunumlarla aktardılar.

Egzersizin Beyin İçin Önemi Vurgulandı

Panelin ‘İşleyen Beyin Işıldar: Yaş Alan Beyin ve Egzersiz’ bölümünde Dr. Öğr. Üyesi Pınar Uysal Cantürk ve Doç. Dr. Burcu Ersöz Hüseyinsinoğlu interaktif şekilde bilişsel ve fiziksel egzersizler hakkında bilgi verirken, Prof. Dr. Aslı Demirtaş Tatlıdede ise sporun beyin sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlattı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.