DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Venedik’te Günübirlik Turist Giriş Ücreti Uygulaması Başladı
  • Haber Ab
  • Magazin
  • Venedik’te Günübirlik Turist Giriş Ücreti Uygulaması Başladı

Venedik’te Günübirlik Turist Giriş Ücreti Uygulaması Başladı

ABONE OL
Nisan 25, 2024 23:13
Venedik’te Günübirlik Turist Giriş Ücreti Uygulaması Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Venedik Belediye Meclisinin Aldığı Kararla Uygulama Hayata Geçti

Venedik Belediye Meclisi, Eylül 2023’te kente günübirlik gelen turist yoğunluğunu kontrol etmek amacıyla aldığı karar doğrultusunda harekete geçti. Bu yıl yoğun geçmesi beklenen 29 günde denenecek uygulama, bu sabah yerel saatle 08.30’da ilk kez devreye alındı.

İlk Gün 36 Bin Avrodan Fazla Gelir Elde Edildi

Uygulama kapsamında Santa Lucia Tren Garı ve Roma Meydanı başta olmak üzere kentin ana giriş noktalarına bilgilendirici panolar, ödeme ve kontrol noktaları yerleştirildi. Bugün itibarıyla “Contributo di Accesso a Venezia” (Venedik’e Giriş Ücreti) adlı internet sitesine 80 bin kişinin kayıt yaptırdığı ve bunlardan 7 binden fazlasının 175 TL’lik (5 euro) ücreti ödediği belirtildi. Bu ödemeler sonucunda 36 bin avrodan fazla gelir elde edildi.

Venedik Belediye Başkanı ve Turistlerin Açıklamaları

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, uygulamayla ilgili yaptığı açıklamada, “Giriş ücreti, dünyada ilk olan bir deneyimdir. Turist akışını yönetme, bölge sakinleri ve misafirlerimiz için daha iyi bir yaşam kalitesini garanti etme girişimidir.” ifadesini kullandı. Giriş ücretini ödeyen bazı turistler desteklerini belirtirken, bazıları ise şehrin eğlence parkı havasına sokulduğunu düşündüklerini ifade etti.

Protestolar ve Karşı Çıkanlar

Venedik’teki uygulamaya karşı olanlar, kent genelinde “Kitle turizmini idare etmek için bilet uygulamasına gerek yok. 25 Nisan’da giriş bileti uygulamasına hayır.” yazılı pankartlar astılar. Uygulamanın devreye alındığı günde Roma Meydanı’nda “giriş ücretine hayır” yazılı pankartlarla protesto yürüyüşü düzenlendi. Göstericiler, uygulamanın getirildiği Belediye Başkanı Brugnaro’ya tepki gösterdiler.

Venedik, tarihi dokusu ve kanallarıyla her yıl milyonlarca turisti ağırlayan önemli bir şehir konumunda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.