DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20716130,45%
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilim İnsanlarına Göre Yağ Genlerine Sahip Kişiler Daha Fazla Egzersiz Yapmalı
  • Haber Ab
  • Sağlık
  • Bilim İnsanlarına Göre Yağ Genlerine Sahip Kişiler Daha Fazla Egzersiz Yapmalı

Bilim İnsanlarına Göre Yağ Genlerine Sahip Kişiler Daha Fazla Egzersiz Yapmalı

ABONE OL
Mart 28, 2024 17:08
Bilim İnsanlarına Göre Yağ Genlerine Sahip Kişiler Daha Fazla Egzersiz Yapmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genetik Yatkınlığı Olanlar için Egzersiz Miktarı Artıyor

Bilim insanlarına göre, “yağ genleri”ne sahip kişilerin, genetik yatkınlığı olmayan biriyle aynı miktarda kilo vermek için yüzde 73 daha fazla egzersiz yapması gerekiyor.

Araştırma Sonuçları

ABD’deki Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi’nden araştırmacılar, genetik obezite riski yüksek olan bazı kişilerin, kilo kaybını görmek için yaklaşık 15.000 adım yürümek zorunda kalacağını belirledi. Düşük genetik risk taşıyanlarda ise bu rakamın 5.000’in biraz altında olduğu ortaya çıktı.

Orta derecede risk taşıyanlar bile, beslenmelerinde değişiklik yapmadıkları takdirde, düşük risk taşıyanlara göre yüzde 41 daha fazla adım atmak zorunda kalıyor.

Genetik Yatkınlık ve Fiziksel Aktivite Arasındaki İlişki

Araştırmacılar, değişen genetik yatkınlıkları olan kişiler arasındaki fiziksel aktivitede kesin farklılıkları vurgulayan türünün ilk çalışması olduğunu belirtti.

Veri Analizi ve Sonuçlar

JAMA Network Open dergisinde yayınlanan çalışma kapsamında araştırmacılar, 3.124 katılımcının dört yıllık verilerini analiz etti. Katılımcılar, genetik risklerine göre üç farklı gruba ayrıldı.

Önerilen Adım Sayıları

Araştırmacılar, genetik riski düşük olan kişiler için günde 3660 adımın önerildiğini, orta riskli bireyler için yaklaşık 8740 adım, yüksek risk taşıyanlar için ise 10 bin ve üzeri adım atılması gerektiğini belirledi.

Bilim insanları, önerilen adım sayısının kişinin vücut kitle indeksine (BMI) bağlı olarak değişeceğini ve ölçeğin üst ucundaki adımların en fazla adım gerektirdiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.