DOLAR 32,2675 0.08%
EURO 34,7636 -0.06%
ALTIN 2.401,60-0,30
BITCOIN 2068600-0,34%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kudüs ve Filistin Vurgulu Konuşma
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kudüs ve Filistin Vurgulu Konuşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kudüs ve Filistin Vurgulu Konuşma

ABONE OL
Nisan 26, 2024 21:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kudüs ve Filistin Vurgulu Konuşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, İstanbul’da Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’na katılan parlamenterleri ağırlamanın büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Platformun Önemi ve Faaliyetleri

Platformun kuruluşundan bu yana 9 yıl geçtiğini ve Türkiye-Filistin dostluk grubunun himayesinde 34 ülkeden 157 üye ile başlayan girişimin bugün 2 bin üyeye ulaştığını söyledi.

Kudüs ve Filistin’e Destek

Erdoğan, Kudüs ve Filistin davasına destek veren parlamenterlere teşekkür ederek, bu konudaki çabaların önemine vurgu yaptı.

Kudüs’ün Önemi

Mescid-i Aksa’nın sadece ilk kıblemiz olmadığını, aynı zamanda Hz. Nebi’nin ve diğer peygamberlerin emaneti olduğunu belirterek Kudüs’ün kadim kimliğinin korunmasının önemine değindi.

Filistin Direnişi ve Hamas’a Destek

Erdoğan, İsrail ile ilişkilerin kesilmesi konusunda net bir tavır sergileyerek, Hamas’ı Filistin’in Kuvâ-yi Milliye’si olarak gördüklerini ve desteklerinin devam edeceğini ifade etti.

Siyonist Politikalara Karşı Duruş

İsrail’in Gazze’de yaptığı zulme karşı çıkarak, Türkiye’nin siyonist politikalara karşı kararlı duruşunu ve Filistin halkına verdiği desteği vurguladı.

Amerika’nın Vetosuna Tepki

Amerika’nın İsrail’e verdiği destek ve uluslararası ilişkilerdeki çifte standartları eleştirerek, Filistin halkının haklarının Birleşmiş Milletler’de savunulması gerektiğini belirtti.

Yalan ve İftira Kampanyalarına Tepki

Erdoğan, Türkiye’ye yönelik yalan ve iftira kampanyalarına karşı çıkarak, ülkenin Filistin’e verdiği desteğin sürdürüleceğini ve haksızlıklara boyun eğilmeyeceğini söyledi.

Gazze’ye Yardımlar

Türkiye’nin Gazze’ye insani yardımları ve Filistin’in yanında duruşuyla ilgili detayları paylaşarak, ülkenin bölgedeki barış ve adalet için çaba harcadığını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.