DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BM Temsilcisi İsrail’in Cinsel Şiddet Raporunu Reddetti
  • Haber Ab
  • Dünya
  • BM Temsilcisi İsrail’in Cinsel Şiddet Raporunu Reddetti

BM Temsilcisi İsrail’in Cinsel Şiddet Raporunu Reddetti

ABONE OL
Mart 5, 2024 18:06
BM Temsilcisi İsrail’in Cinsel Şiddet Raporunu Reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Temsilcisi Patten’in Raporuna İsrail’den Sert Tepki

BM’nin Cinsel Şiddet Özel Temsilcisi Pramila Patten, İsrail hükümetinin daveti üzerine bölgeye gitti ve cinsel şiddet iddialarını araştırmak için çalışmalar yürüttü. Ancak İsrail hükümeti, bu rapora sert bir şekilde tepki gösterdi.

İsrail, Asılsız Suçlamaları Reddediyor

İsrail hükümeti, Patten’in raporunda yer alan Filistin direniş savaşçılarının tecavüz ve cinsel şiddet iddialarını kesin bir dille reddetti. Raporda yer alan iddiaların temelsiz olduğu ve siyonistlerin karalamaya yönelik olduğu belirtildi.

İddialar Mağdurların İfadelerine Dayanmıyor

İsrail hükümeti, Patten’in raporunun, mağdurların değil İsrail kurumlarına, askerlere ve seçilen şahitlere dayandığını savundu. Ayrıca raporun, gerçeklerle çeliştiği ve Filistin direnişçilerinin esir kadınlara iyi muamele yaptığını gösteren ifadelerle çeliştiği iddia edildi.

Uluslararası Adalet Divanı Kararları Görmezden Geliniyor

İsrail, raporu çürütmekle suçlanarak Gazze’de işlenen suçları görmezden geldiği iddialarıyla karşı karşıya kaldı. Uluslararası Adalet Divanı kararları ve diğer uluslararası raporlar, İsrail’in kasıtlı olarak görmezden geldiği belirtildi.

BM Temsilcisi Patten’in cinsel şiddet raporu ve İsrail hükümetinin tepkisi arasındaki bu gerginlik devam ederken, taraflar arasındaki gerilimin nasıl çözüleceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.