DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2062003-0,78%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Denizli’nin Tavas İlçesinde Köylülerin Maden Direnişi Devam Ediyor
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Denizli’nin Tavas İlçesinde Köylülerin Maden Direnişi Devam Ediyor

Denizli’nin Tavas İlçesinde Köylülerin Maden Direnişi Devam Ediyor

ABONE OL
Mart 3, 2024 21:05
Denizli’nin Tavas İlçesinde Köylülerin Maden Direnişi Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maden Şirketi Mahkeme Kararına Rağmen Faaliyetlerine Devam Ediyor

Denizli’nin Tavas ilçesinde bulunan Avdan Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret Şirketi’nin açtığı madene karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen şirketin faaliyetlerine devam ettiğini belirten köylüler, duruma tepki gösteriyor.

75 Yaşındaki Hatice Kocabaş’a Dava Açıldı

Avdan Köyü’nde maden şirketine karşı direnen ve toprağını savunan 75 yaşındaki Hatice Kocabaş’a maden şirketi tarafından dava açıldı. Köylüler, yaşamak ve üretmek istediklerini vurgulayarak kamulaştırma kararına karşı çıktıklarını ve mahkeme kararına rağmen şirketin faaliyetlerini sürdürdüğünü belirttiler.

Yargılama 5 Mart’ta Devam Edecek

Hatice Kocabaş, köyünde maden istemeyen köylülerin başında gelirken, şirketin hukuksuzluklarına rağmen direnişi sürdürüyor. Kocabaş’ın yargılanmasının 5 Mart 2024 tarihinde Tavas Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edeceği belirtildi. Köylüler, maden şirketinin baskı ve davalara rağmen toprağını savunmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.