DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2062003-0,78%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meteorolojiden Turuncu Kod Uyarısı: Kentte Kuvvetli Yağış ve Fırtına Etkili Oluyor
  • Haber Ab
  • Gündem
  • Meteorolojiden Turuncu Kod Uyarısı: Kentte Kuvvetli Yağış ve Fırtına Etkili Oluyor

Meteorolojiden Turuncu Kod Uyarısı: Kentte Kuvvetli Yağış ve Fırtına Etkili Oluyor

ABONE OL
Mart 5, 2024 21:06
Meteorolojiden Turuncu Kod Uyarısı: Kentte Kuvvetli Yağış ve Fırtına Etkili Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev ve İş Yerleri Su Altında, Fırtına Dev Dalgalar Oluşturdu

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün turuncu kod uyarısının ardından kentte öğleden sonra başlayan kuvvetli yağış ve fırtına etkili oldu. Yollardaki su birikintileri nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, kent merkezinde bazı mahallelerde ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Ayrıca, Kaleiçi Yat Limanı ve Konyaaltı Sahili’nde fırtınanın etkisiyle dev dalgalar meydana geldi.

Doğu İlçelerde Kuvvetli Yağış Bekleniyor, Risk Uyarıları Yapıldı

Valilikten yapılan açıklamada, kentin doğu ilçeleri Aksu, Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya’da çok kuvvetli yer yer şiddetli yağış beklendiği bildirildi. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve hortum oluşma riskine karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu. Polis, itfaiye ve AFAD ekipleri olumsuzlukları engellemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Yıldırım ve Hortum Olayları…

Kaş ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını kontrol altına alınırken, Kalkan ve Kumluca ilçelerinde hortumlar meydana geldi. Bu doğal afetler sonucunda zeytin ağaçları, dükkanlar, ev ve iş yerlerinde zararlar oluştu. Finike ilçesinde ise dolu yağışı etkili oldu.

Diğer İlçelerde de Yağış Etkili Oluyor

İzmir’de etkili olan sağanak nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, Edirne, Kırklareli ve Muğla’da da benzer sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Ekipler, vatandaşları uyararak gerekli önlemleri almaları konusunda bilgilendiriyor. Hava koşullarının hafta sonuna kadar etkili olması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.